VELKOMMEN TIL HØSTENS TEKNOLOGIARRANGEMENT I TRONDHEIM

Mandag 16. oktober 2017, som en del av feiringen av hundreårsjubileet til UKA, Norges største kulturfestival, inviterer vi deg til å ta del i en ny tradisjon: UKA Technology Conference.

Vi åpner Dødens dal for å inspirere og engasjere studenter, forskere, politikere, gründere og bedrifter. Kom innom og nyt noe godt i glasset mens du ser på spennende utstillinger av roboter, VR, levende nervecellekulturer, undervannsrovere, droner og masse mer.

På scenen presenterer vi et variert og internasjonalt program med foredrag om entreprenørskap, fremtidens samfunn og ny teknologi. Et av høydepunktene blir en paneldebatt om fremtidens matproduksjon med kandidater fra miljøbevegelsen og NIBIO. Vi skal også kåre Trondheims mest lovende startup sammen med Spark* NTNU.

Vi ønsker å gjøre arrangementet tilgjengelig for alle og både foredrag og paneldebatt vil derfor bli tegnespråktolket. Dersom du har behov for dette anbefaler vi deg å møte opp tidlig for å sikre gode plasser langt fremme da det ikke vil bli holdt av plasser til dette.

Kom til teltet mandag 16. oktober for å feire teknologi, innovasjon og fremtid sammen med oss.

Du møter

Yancey Strickler

Kickstarter Co-Founder & CEO

Yancey Strickler er CEO og co-founder av Kickstarter, verdens største crowdfunding-plattform. Idéen bak Kickstarter er å hjelpe artister og gründere realisere sine kreative prosjekter uten å være bundet av tradisjonelle investorordninger. Under Strickler ble selskapet en «Public Benefit Corporation», som vil si at selskapet ser på samfunnets beste som viktigere enn å maksimere profitten til aksjonærene. Siden oppstarten i 2009 har 14 millioner mennesker støttet over 130 000 prosjekter med totalt 3,3 milliarder dollar.

Stefan Hyttfors

Futurist

Stefan Hyttfors er en anerkjent fremtidsforsker, forfatter og foredragsholder som fokuserer på banebrytende innovasjon, atferdsendringer og fremtidens lederskap. Hyttfors har bakgrunn som journalist og økonom, og har vunnet prisen Årets taler i Sverige to ganger.

“Jag medverkar på UKA Technology Conference för att inspirera de som vill se förändring, framtidens ledare.”

Kristin Aamodt

Managing Director, Statoil Technology Invest

Kristin er utdannet som siv.ing. i kjemi fra NTNU, og har 14 års erfaring innen olje og gass, fornybar energi, bioteknologi og venturebransjen. Hun gikk også på Gründerskolen ved NTNU og er spesielt opptatt av innovasjon, start-ups og ny teknologi. Kristin har bred erfaring fra Statoils operasjoner, fra flytende vindkraft til driftsleder offshore på Grane og Oseberg feltene. Nå leder hun enheten Statoil Technology Invest, som gjennom investeringer i startups fremmer ny teknologi som skal være med på å forme energiframtiden.

Rumman Chowdhury

Responsible AI Lead, Accenture

Rumman Chowdhury er Senior Manager i Accenture Artificial Intelligence og har en meget sterk samfunnsvitenskapelig og datateknisk bakgrunn. I Accenture jobber hun med banebrytende og ansvarlig bruk av kunstig intelligens, mens hun ved siden av sitter i styret i flere AI-startups og ellers er svært aktiv i AI-miljøet. Hun kommer nå helt fra San Fransisco for å holde foredrag for oss

Fredrik Aaserud

Digital verdiskaper, NSB

Fredrik har bygd opp et miljø for maskinlæring i NSB, innført konsept for data-drevne beslutninger, og forsøker nå å gjøre roboter smartere. Han er utdannet innen markedsføring og har en master i innovasjon.

"Verden er i kraftig endring. Ny og tilgjengelig teknologi gjør at store muligheter åpner seg – spesielt innen transport. Hvordan kan vi utnytte potensialet? Bli med på reisen med NSB mot en ny og smartere hverdag."

Arne Grønlund

Seniorforsker, Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO)

Arne Grønlund er seniorforsker innen landbruk ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), med en doktorgrad fra Norges landbrukshøgskole (nå NMBU). Grønlunds ekspertområder er blant annet klimagassutslipp fra landbruk og klimaendringers påvirkning på arktisk jord og han har skrevet en rekke kronikker om helse- og klimaeffektene til økologisk mat.

Anne Dyrli

CEO CerPoTech

Anne Dyrli har sin bakgrunn fra industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU og har lang erfaring som forsker hos Sintef. I 2005 var hun med å starte RESMAN som i 2015 ble solgt for over én milliard kroner. Idag er hun CEO av CerPoTech som springer ut av forskningsmiljøet på Institutt for Materialteknologi ved NTNU. Anne er også mentor ved Entreprenørskolen og du møter henne i dommerpanelet til pitchekonkurransen.

Stian Sandø

Programleder, NRK

Stian er NTNU-student, gründer og programleder for Newton på NRK. Som konferansier for UKA Technology Conference vil han lede publikum gjennom hele dagen.

Stein Mortensholm

Seniorrådgiver NTNU.

Stein Mortensholm jobber som seniorrådgiver i NTNUs kommunikasjonsavdeling. Han er utdannet innen medievitenskap og journalistikk, og har blant annet jobbet som journalist i Adresseavisen og P4 og som fotballkommentator i radio og tv. Nå jobber han med samfunnskontakt for NTNU og er ofte å treffe som konferansier eller moderator på seminarer og konferanser rundt omkring på universitetet.

Eirik Winsnes

Utviklingsredaktør, Aftenposten

Som leder for produktutvikling i et av Norges største mediehus bruker Eirik mye av tiden sin på hvordan ny teknologi og data kan gi oss bedre medier – og bedre samfunn. De siste årene har han ledet en rekke større utviklingsprosjekter for Schibsted både i Norge og internasjonalt. Han har også jobbet som journalist i flere av landets ledende medier. Eirik har en master i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og UC Berkeley, California.

Oskar Åslund

Co-Founder, Blockchangers

Oskar Åslund er co-founder av Blockchangers og har en mastergrad i innovasjon fra UiO med fokus på bruken av blockchain-teknologi i finanssektoren. Han er drevet av idéen på å finne og promotere måter å utnytte blockchain for å løse utfordringer innen bærekraft.

Rita Westvik

Founder av UrbanFeed

Rita Westvik grunnla Futurama AS i 2000 og UrbanFeed, med AquaOptima, i 2015. Westvik har utviklet og holdt flere konferanser om innovasjon og sosiale følger av teknologiske framskritt. Hun er opptatt av innovasjon i offentlig og privat sektor, bedrifters samfunnsansvar, fremtidsstudier og nord-sør-samarbeid med vekt på bærekraftig mat- og energiproduksjon.

Utstillere

Vi har invitert teknologibedrifter, studentorganisasjoner og oppstartsbedrifter til å presentere ny og spennende teknologi på vårt utstillingsområde. Du møter:

Program

11:15

Dørene åpner

12:00

Tech Thinking

AI & The Edtech Revolution

Rumman Chowdhury (EN) Accenture

Medienes fremtid i plattformenes tidsalder

Eirik Winsnes Schibsted

Smartere reise med AI

Fredrik Aaserud NSB

13:00

Pause

13:20

Paneldebatt: Fremtidens mat

14:10

Pause

14:30

Sustainable Societies

Business as Unusual

Stefan Hyttfors Futurist

Energiframtiden: Start-ups og de store

Kristin Aamodt Statoil

Blockchain og fremtidens forretningsmodeller

Oskar Ålund Blockchangers

15:30

Pause

15:50

Pitchekonkurranse med spark* NTNU

16:40

Pause

17:00

Resist and thrive: How new models and ways of thinking can beat the status quo

Yancey Strickler (EN) Kickstarter

17:45

Premieutdeling: Pitchekonkurranse

Pitchekonkurranse

Har du en forretningsidé du vil teste ut? I samarbeid med Spark* NTNU skal vi finne Trondheims mest lovende idé, og er idéen din god nok kan du stikke av med 25 000 kroner!

Det finnes knapt en konkurranse det er enklere å melde seg på. Det eneste du og teamet ditt trenger å gjøre er å fylle ut påmeldingsskjemaet og sende det til pitch@uka.no før fristen går ut 1. oktober og forberede en 90 sekunders “elevator pitch”.

Åtte semifinalister vil møtes på Klubben den 7.oktober. De fire som går videre herfra blir invitert på bootcamp med Spark* NTNU, der målet er å hjelpe finalistene best mulig før man entrer scenen i Dødens dal - uansett om du er rutinert eller ny i gamet! Over flere økter vil idéen finslipes før finalen går av stabelen i Dødens dal den 16. oktober, der vinneren premieres med 25 000 kroner.

For å melde seg på som bedrift følger det noen vilkår: Minst én i teamet må være student ved NTNU Trondheim, og bedriften kan ikke ha vært et etablert AS i mer enn to år. Videre kan ikke bedriften ha mottatt kommersialiseringstilskudd (fase 2) fra Innovasjon Norge eller tilsvarende. Bedrifter bes om å sende en “one pager” om selskapet og produktet til pitch@uka.no. Søknaden skal være på maksimalt tre sider og inneholde hva som er idéen, hvem som er i teamet, hvorfor bedriften fortjener en plass i konkurransen, hva premiepengene skal brukes på og hva som er de største milepælene framover.


For bedrifter

Ønsker din bedrift standplass på utstillingsområdet under UKA Technology Conference? Det er en gyllen mulighet til å presentere innovative produkter og spennende prosjekter for studenter, akademikere, næringsliv og resten av Trøndelag. Vi ønsker også å promotere innovative oppstartsbedrifter og studentinitiativ. For mer informasjon, kontakt bedriftsjef@uka.no


English

In October 2017, as part of the celebration of the 100th anniversary of UKA, Norway’s biggest cultural festival, we invite you to partake in new tradition: UKA Technology Conference.

This year’s conference, themed “Innovation for a Sustainable Future”, will be hosted in Dødens dal, where artists such as Jay-Z, Muse and Calvin Harris already have put on unforgettable shows. With inspirational and thought provoking talks, we seek to explore how technology and innovation can solve some of the most important global challenges of today.

Our goal is to inspire students, politicians, scientists and the business community to take an active part in the technological innovation needed to face these challenges. The focus will be on topics related to economy, food production, artificial intelligence and entrepreneurship.

For more information please contact tech@uka.no